ایمن ساین
ترمز پله
ایمن ساین
تجهیزات ترافیکی تک ترافیک
ایمن ساین

همه چیز درباره عایق کاری حرارتی در ساختمان و شیوه ی اجرای آن

مرجع : بازدید : 4139
مطالب » مطالب مرتبط » مقالات » شنبه 22 دی 1397 در 55 : 17
همه چیز درباره عایق کاری حرارتی در ساختمان و شیوه ی اجرای آن   عایق حرارتی: از عایق حرارتی به منظور جلوگیری از ورود و خروج سرما و گرما ما بین فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان و در نهایت کاهش مصرف انرژی استفاده می شود که بدین منظور بایستی دیواره های خارجی سازه با عایق حرارتی پوشانده شوند. عایق حرارتی شامل مصالحی با سیستم مرکبی است که منجر به کاهش انتقال گرما یا سرما از فضایی ...
همه چیز درباره عایق کاری حرارتی در ساختمان و شیوه ی اجرای آن

همه چیز درباره عایق کاری حرارتی در ساختمان و شیوه ی اجرای آن

همه چیز درباره عایق کاری حرارتی در ساختمان و شیوه ی اجرای آن

عایق حرارتی: از عایق حرارتی به منظور جلوگیری از ورود و خروج سرما و گرما ما بین فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان و در نهایت کاهش مصرف انرژی استفاده می شود که بدین منظور بایستی دیواره های خارجی سازه با عایق حرارتی پوشانده شوند. عایق حرارتی شامل مصالحی با سیستم مرکبی است که منجر به کاهش انتقال گرما یا سرما از فضایی به فضای دیگر می شود و از مقاومت حرارتی برابر یا بیشتر از ۰٫۵ m2K/W برخوردار است. از عایق حرارتی می توان جهت تحمل بار و نیز ممانعت از ورود صدا استفاده کرد. مقاومت حرارتی معمولا با R نمایش داده می شود. R به کمیتی گفته می شود که از لحاظ حرارتی می تواند عایق بودن یک یا چند لایه از مصالح گوناگون را تعیین نماید و واحد آن شامل متر مربع درجه ی کلوین بر وات می باشد.

۲- راهکارهای گوناگون عایق کاری حرارتی

عایق کاری معمولا توسط یکی از راهکارهای ذیل انجام می شود:

الف) عایق کاری حرارتی از درون، که اجرای آن با اضافه کردن لایه عایق حرارتی در سمت داخل دیوار انجام می شود که در شکل زیر می توانید مشاهده کنید.

ب) عایق کاری حرارتی از بیرون، که اجرای آن به صورت اضافه شدن یک لایه عایق حرارتی در سمت خارج دیوار صورت می گیرد. این راهکار در زیر ارائه شده است.

حتما بخوانید : پنجره قدی

ج) عایق کاری حرارتی همگن، که در قسمت بزرگتر ضخامت پوسته ی ساختمان، مصالح استفاده شده از خصوصیت عایق حرارتی برخوردار می باشد که در زیر ارائه شده است.

د) ساخت دیوار دو لایه، این روش از دو لایه دیوار همراه با مصالح ساختمانی که میان آنها لایه ای از هوا یا عایق و یا هر دو وجود دارد ، تشکیل شده است که در شکل زیر می توانید مشاهده نمایید.

باز شوها

بازشوها به دو گروه تقسیم می شوند:

الف) بازشوهای شفاف مانند پنجره ها

ب) بازشوهای غیر شفاف مانند در

در عایق کاری حرارتی بازشوهای نوع شفاف، اغلب از شیشه هایی استفاده می شود که دو یا سه جداره می باشند و این شیشه ها طوری ساخته شده اند که لایه ی میانی آنها را هوای خشک و یا گازهای خنثی به وجود می آورند.

در عایق کاری حرارتی بازشوهای غیر شفاف، باز شوها اغلب از مصالحی به وجود می آیند که دارای مقاومت حرارتی می باشند مثل درهایی با رویه ی چوبی و لایه ی داخلی از پلی اورتان.

سایه بان ها

به منظور ممانعت از وارد شدن گرما به درون ساختمان در نتیجه ی پرتوهای خورشیدی در فصل تابستان از در و پنجره و حتی دیوارها، از سایه بان استفاده می شود که به حالت افقی و یا عمودی و یا همراه با هم طراحی می شوند.

میعان و اثرات و خطرات آن

در صورتی که آب به داخل دیوارهای ساختمان و عایق حرارتی نفوذ کند هم درصد انتقال حرارت بالا می رود و هم استحکام ساختمان و بهداشت آن با مشکلاتی مواجه می شود. در ماههای سرد سال انتقال بخار آب از داخل به خارج انجام می شود و در ماههای گرم نیز انتقال به داخل انجام می شود. این مشکل را می توانید به روشهای زیر برطرف نمایید:

۱-یک لایه بخاربند در سمت گرم لایه مورد نظر قرار دهید.

۲-باید یک لایه هوا در بخشی که احتمال میعان وجود دارد در نظر بگیرید تا بدین صورت بتوانید آب ناشی از میعان را به بخش بیرونی منتقل نمایید. این مورد در تصویر زیر ارائه شده است.

پیامدهای میعان در مواد و مصالح ساختمانی

الف)تغییرات ابعادی ب) مصالح ساختمانی ج) خرد شدگی بر اثر یخ بندان د) طبله کردن یا ترک خوردن پوشش نهایی ه) زنگ زدگی و پوسیدگی بخش های فلزی و) حل شدن و جابه جا شدن نمک های موجود در مصالح و به وجود آمدن لکه ها در نمای ساختمان ر) حل شدن مصالح مانند گچ و خرابی و جدا شدن لایه ی ساخته شده از آن مصالح

همچنین ببینید: کفپوش

روش های اجرایی عایق کاری حرارتی دیوار

عایق کاری حرارتی از داخل

برای این منظور اغلب از قطعاتی استفاده می شود که یک سمت آن یک صفحه ی گچی و سمت دیگر آن پلی استایرن می باشد. این قطعات را بر روی شبکه ی چوبی پیچ می کنند و توسط چسب خمیری به دیوار نصب می نمایند. این مورد در شکل زیر ارائه شده است.

عایق کاری حرارتی دیوار از خارج

در صورتی که در این نوع عایق کاری موادی به کار برده شود که جاذب آب نباشد بهتر است مثل پلی استایرن. قطعات آن نیز مانند مورد قبلی روی دیوار نصب می شود که در شکل زیر ارائه شده است.

پیاده سازی نما در این روش به شکل زیر انجام می شود:

الف) کار گذاشتن یک شبکه فلزی روی عایق و پیچ کردن آن به دیوار

ب) پیچ کردن شبکه های تشکیل شده از الیاف شیشه توسط پیچ های پلاستیکی به دیوار که در تصویر زیر قابل مشاهده است.

دیوارهای عایق حرارتی همگن

الف) دیوار پیشساخته صنعتی یا ساندویچ پنل

این دیوار متشکل از قطعات بزرگ عایق حرارتی مانند پلی اورتان و یا پلی استایرن است که در میانه ی دو لایه ی ورق آهن گالوانیزه ، آلومنیوم، بتن و یا پلاستیک است که با الیاف شیشه یا فایبرگلاس تقویت شده است. در این دیوار آب بندی قطعات با همپوشانی گوشه ی قطعات صورت می گیرد و نفوذ پذیری بخار آب به صفر می رسد. این نوع دیوار را می توانید در تصویر ذیل مشاهده کنید.

ب) دیوار با بلوک های مجوف سفالی عایق دار

در این نوع دیوار، جنس دیوار عایق حرارتی اغلب از نوع پلی استایرن است که این نوع دیوار بین دو قطعه ی سفالی دندانه دار به حالت پیش ساخته قرار داده می شود که در شکل زیر قابل مشاهده است.

در شکل های زیر می توانید جای دادن عایق حرارتی را در ساختن دیوارهای پیش ساخته مشاهده نمایید که به حالت ساندویچی به عنوان سدی یک پارچه و مقاوم در مقابل باران و برف وغیره قرار گرفته است.

حتما بخوانید : درب ضد سرقت ترک

دیوار دو لایه

الف) دیوار دولایه با مصالح بنایی و لایه ی میانی

هوا: در صورتی که دیوار متشکل از دولایه مصالح ساختمانی باشد و در وسط آن یک لایه ی هوا وجود داشته باشد، گرما از دیوار به میزان زیادی منتقل نمی شود. بایستی دقت کرد که لایه هوا بیش از ۱۰ سانتیمتر نشود. بایستی در این نوع از دیوار ها جهت دفع آب هایی که به لایه ی هوا می رسد پیش بینی های لازم صورت گیرد که در شکلهای ذیل آمده است.

ب)دیوار دو لایه از مصالح بنایی با لایه ی میانی هوا و عایق حرارتی

بعد از ساخت دیوار داخلی، عایق حرارتی توسط بستهایی مخصوص یا شبکه ای متشکل از چوب های چهار تراش به لایه داخلی متصل می شود و با دیوار خارجی فاصله ای کمتر از ۱۰ سانتیمتر دارند.در صورتی که عایق حرارتی از مصالح معدنی انتخاب شده باشد بایستی در سمت گرم پیش بینی نصب بخاربند صورت گیرد که در شکل زیر می توانید این مورد را مشاهده کنید.

روشهای اجرایی عایق کاری حرارتی سقف

روشهای متداول جهت عایق کاری حرارتی سقف شیب دار

در صورتی که ساختمان در منطقه ای گرم و رطوبتی بنا شده باشد، در ماههای گرم سال در خارج ساختمان بخار آب بیشتر خواهد بود و در صورت نفوذپذیری عایق حرارتی در برابر بخار آب بایستی در دو سمت عایق حرارتی بخاربند تعبیه شود. در ساختمانهایی که پوشش سقف فلزی است یک لایه ی هوای قابل تهویه به صورت طبیعی در زیر پوشش سقف تعبیه می شود تا کارایی و طول عمر آن افزایش یابد. در شکل زیر می توانید این مورد را بهتر مشاهده نمایید.

عایق کاری حرارتی بام تخت، با تیرچه و بلوک های پلی استایرن

این روش برای پیاده سازی سقف شیب دار سنگین با مواد عایق حرارتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد که در آنها در ساخت تیرچه بلوک از بلوک های سفالی یا بتنی به جای بلوک های پلی استایرن استفاده می شود. پس از اینکه سقف را اجرا کردیم، عایق کاری رطوبتی پیاده سازی می شود و توسط یک لایه ی محافظ کامل می شود که در شکل ارائه شده در زیر به وضوح قابل مشاهده می باشد.

عایق کاری حرارتی سقف شیب دار و روی سازه ی سقف با پشم معدنی

در این عایق کاری نخست عایق پشم معدنی روی تیرها گذاشته شده و متصل می شود و بعد از آن قطعات مربوط به زیرسازی پوشش نهایی روی تیرها نصب و پیاده سازی می شود که در شکلهای زیر قابل مشاهده است.

حتما ببینید» نماشویی ساختمان باطناب

عایق کاری سقف شیب دار با عایق حرارتی در میان تیرچه های سازه ی سقف

بعد از پایان کار پوشش داخلی سقف در این نوع عایق کاری، عایق حرارتی تخت و توپی یا رولی را روی آن قرار می دهند. شکلهای زیر نشاندهنده ی این روش است.

عایق کاری روی سقف کاذب تخت در سقف شیب دار

این روش بسیار ساده است. این روش را می توان با انواع عایق حرارتی پیاده سازی نمود. عایق می تواند به حالت دستی بر روی سقف کاذب ریخته شود. همچنین برای این منظور می توان از دستگاه هم استفاده نمود. شکلهای زیر نیز بیان کننده این روش عایق کاری است.

عایق کاری حرارتی سقف زیر عایق رطوبتی

عایق حرارتی در این نوع از سقف ها بایستی از نوع باربر باشد که جنس آن از پلی استایرن سخت، پلی یوزان سخت و غیره می باشد. در صورتی که عایق رطوبتی پیاده سازی شده بر روی عایق حرارتی گرم باشد یا از جنس قیر و گونی باشد باید دقت شود که حرارت آن عایق حرارتی را با آسیب مواجه نکند. همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید اگر با چنین آسیبی مواجه بودید می توانید از عایق کاری سرد استفاده نمایید.

عایق کاری حرارتی روی عایق رطوبتی بام یا روش بام وارونه

بعد از اینکه شیب پشت بام تنظیم شده و عایق کاری رطوبتی آن اجرا شد، عایق کاری حرارتی به روش زیر صورت می گیرد:

۱-ورق های عایق یا پلی استایرن در بازار به ابعاد ۱۰۰ در ۲۰۰ سانتیمتر موجود می باشند. این ورق ها با اره ی آهن بر دنده ریز به ۴ بخش مطابق تصویر زیر تقسیم می شوند.

۲- قطعات بریده شده بر اساس شکل زیر را به حالت آجرچینی، بدون ملات و خشکه چینی روی عایق حرارتی قرار می دهند. همچنین روی عایق رطوبتی نایلونی قرار می دهند تا پلی استایرن به آن نچسبد.

۳- بر روی ورق های پلی استایرن به ضخامت حدود ۴ سانتیمتر شن بادامی شسته میریزیم.

۴- به ضخامت ۴ سانتیمتر بر روی شن بادامی کف پوش می کشند که در شکل های ذیل نشان داده شده است.

همچنین بخوانید: قیمت کفسابی

روش های اجرایی عایق کاری حرارتی کف

اگر می خواهید از ایجاد رطوبت در کف ممانعت نمایید، می توانید روی خاک یک لایه ی ۳۰ سانتیمتری سنگ ریزه یا قلوه سنگ اضافه نمایید. شما می توانید به جای اینکه تمام کف را عایق کاری نمایید، دیوارهای خارجی را به عرض ۱ متر عایق کاری کنید.در این روش باید از ورود نفوذ به قسمت های مختلف دیوارها و پی جلوگیری کنید. می توانید عایق حرارتی را در کنار کرسی چینی و به صورت افقی نصب کنید.اگر این عمل را به صورت صحیح انجام دهید می توانید کف پی را بالاتر از سطح طبیعی یخبندان قرار داد که در شکل زیر نشان داده شده است.

عایق کاری حرارتی کف از داخل

این روش به صورتی است که تنها کف نهایی بر روی عایق حرارتی اجرا می شود و اگر عایق حرارتی در برابر بخار آب نفوذ پذیر باشد و از لایه بخار بند برخوردار نباشد و کف سازی آن با بتن انجام شده باشد، باید از یک لایه ی محافظ پلی پروپیلن با ضخامت حداقل ۱۰ میکرون استفاده کرد. این عمل از نفوذ شیره ی بتن به عایق حرارتی جلوگیری می نماید. این مورد را می توانید در زیر مشاهده کنید.

عایق کاری حرارتی کف از خارج

در این نوع عایق کاری می توانید از صفحاتی استفاده کنید که از تراشه ی چوب و پلی استایرن ساخته شده است. اگر عایق را در کف قالب قرار دادید باید از قطعات پلاستیکی یا فلزی استفاده کنید و مطابق تصویر زیر اتصال بتن به عایق حرارتی را مستحکم کرده و آن را محکمتر از قبل نمایید.

روشهای اجرایی عایق کاری حرارتی بازشوها

زمان ساخت پنجره و انتخاب ابعاد مورد نظر، و همچنین شکل و جنس آن، علاوه بر اینکه بایستی نورگیری و آفتاب گیری و نیازهای منظره ای رعایت شود، نکاتی هم برای صرفه جویی انرژی در نظر گرفته شود که در زیر می توانید این نکات را مشاهده کنید:

۱-اندک بودن ابعاد پنجره

۲-به کار بردن پرده یا پوشش های چوبی

۳-مکان مناسب قرار گیری نسبت به ضخامت و موقعیت دیوار خارج از پنجره

۴-سیستم هواگیری و تخلیه ی هوا در پنجره ها

۵-سیستم تخلیه ی آب پنجره

۶-درزیندی

۷-مصالح مناسب

۸-به کار بردن رنگ روشن

۹-دو یا سه جداره کردن شیشه ها

وضعیت اقلیمی و انتقال حرارت و سرما و نیز تهویه و انتقال نور و غیره بایستی همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است در طراحی و اجرای پنجره ها رعایت شود.

بازشوهای شفاف

الف) عایق کاری بخش های شفاف

مناسبترین و پرکاربردترین روش عایق کاری بخش های شفاف به کار بردن شیشه های دو یا سه جداره می باشد. فاصله ی میان جدارها حداکثر ۲۰ میلیمتر می باشد.آب بندی و هوابندی شیشه ی پنجره ها باید به دقت رعایت شود تا در آینده مشکلی ایجاد نشود. در شکل های زیر می توانید این مورد را مشاهده کنید.

مزایای شیشه های دو جداره

۱-عایق حرارتی ۲- عایق صدا ۳- ایمنی ۴- محافظت از اشعه ی ماورای بنفش

یک نمونه از این نوع ساختمانها که در آنها از شیشه های دو جداره استفاده شده را می توانید در شکل زیر مشاهده نمایید.

ب) عایق کاری حرارتی قاب ها

تلفات حرارتی میتواند در ساخت قابها کاهش یابد. توجه داشته باشید که از لحاظ تلفات حرارتی پنجره های چوبی از پنجره های آلومنیومی بسیار بهتر است.

همچنین ببینید: در ورودی ساختمان

عایق کاری حرارتی بازشوهای غیر شفاف

بهتر است به جای درهای الومنیومی از درهای پی وی سی استفاده شود تا برون رفت حرارتی به حداقل ممکن برسد. جهت بالا بردن مقاومت حرارتی در می توانید میان دو لایه ی در عایق پلی اورتان تزریق کرد که در شکل زیر قابل مشاهده است.

سایه بان

استفاده نکردن از سایه بان منجر به تلفات حرارتی زیادی می شود. توجه داشته باشید که در مناطق سردسیر و کوهستانی که آفتاب گیر نیست نیازی به سایه بان ندارند. در مجموع دو نوع سایه بان وجود دارد که شامل سایه بان افقی و عمودی میباشد. در شکل زیر زوایای سایه بان را ارائه می کند.

اشتراک گذاری برای دوستانتان :

مطلبهای مرتبط

۱۷ حقیقت علمی عجیب و جالب که احتمالا چیزی از آن ها نمی دانید

۱۷ حقیقت علمی عجیب و جالب که احتمالا چیزی از آن ها نمی دانید

۱۷ حقیقت علمی عجیب و جالب که احتمالا چیزی از آن ها نمی دانید     گلریز برهمند شنبه، ۳۰ تیر ۱۳۹۷ دانستنی ها   سلامت   ۸ نظر http://rzto.ir/-ky آیا می ...
نقاشی عظیم بر روی زمین و با موضوع ویروس کرونا در دامنه آلپ! 5

نقاشی عظیم بر روی زمین و با موضوع ویروس کرونا در دامنه آلپ! 5

یک هنرمند فرانسوی که بواسطه نقاشی عظیم بر روی چمن به شهرت رسیده و اغلب آنها را باید از بالا مشاهده کرد، آخرین کار هنری خود را در روز یکشنبه در کوه های سوئیس به اجرا گذاشت که تصویری است با موضوعیت ویرو ...
آیا می توان فهمید که انسان های اولیه چه غذاهایی می خوردند؟ 5

آیا می توان فهمید که انسان های اولیه چه غذاهایی می خوردند؟ 5

رژیم غذایی انسان های اولیه باتوجه به یافته های اخیر کشف شد! +تصاویر اعتقاد بر این است که غذایی که نئاندرتال‌ها بیشتر از سایر غذاها‌ به آن علاقه داشته‌اند، غذایی ...
با فردریک کبیر آشنا شوید ؛ سیاه قشنگ در عالم بیداری

با فردریک کبیر آشنا شوید ؛ سیاه قشنگ در عالم بیداری

با فردریک کبیر آشنا شوید ؛ سیاه قشنگ در عالم بیداری       فردریک کبیر اسبی از نژاد فریزیَن است و بسیاری او را سیاه قشنگ در عالم بیداری می‌پندارند. ی ...
نمایش همه
علاقه مندی ها ()